Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@09:08:35 GMT

داستان تکراری خسارت‌های سیل در خراسان شمالی

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۷۷۵۰۸

داستان تکراری خسارت‌های سیل در خراسان شمالی

وقوع سیل طی هفته گذشته در خراسان شمالی خسارت‌هایی را در بخش‌های مختلف از جمله باغات، کشاورزی، راه‌های روستایی و قطع آب شرب مردم بجنورد ایجاد کرد، که این اتفاقات طی سالیان اخیر برای مردم امری تکراری تلقی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد وقوع سیل و سیلاب در خراسان شمالی طی روزهای گذشته مشکلات متفاوت و مختلفی را در این استان ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارش‌های شدیدی که از روز چهارشنبه، ۲۴ تیرماه در استان آغاز شد و تا روی جمعه به رگبارهای پراکنده ادامه پیدا کرد.

سیل در خراسان شمالی به گفته مسئولان استانی ۵ شهرستان، بجنورد، شیروان، مانه و سملقان، رازوجرگلان و اسفراین را تحت تأثیر قرارداد و آسیب‌ها و خسارت‌هایی را مردم و زیرساخت‌های کشاورزی و حمل‌ونقل وارد کرد.

خسارت ۱۰ میلیاردی به راه‌های روستایی استان

محمد مشتری، معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان شمالی با اشاره به برآورد خسارت‌های ایجادشده تحت تأثیر سیل اخیر در استان اظهار کرد: بارندگی و سیل روزهای پایانی هفته گذشته، بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال خسارت به راه‌های استان وارد کرد.

وی حجم تخریب را خسارت به ۱۲۶ کیلومتر از راه‌های روستایی بیان کرد و گفت: این میزان خسارت در ۳۰ محور استان ایجادشده و همچنین ۲۹ مورد ابنیه فنی راه‌های استان نیز در این بارش‌ها و سیل آسیب‌دیده است.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان شمالی مهم‌ترین اقدام نیروهای این مجموعه را رسوب‌زدایی از سطح جاده‌ها بیان کرد و افزود: در این مدت، راهداران استان، حدود هزار و ۶۰۰ مترمکعب ریزش برداری از راه‌های استان انجام داده‌اند.

وی بابیان اینکه بارندگی‌ها و سیل اخیر راه روستایی چندین شهرستان را بست، گفت: راهداران نسبت به بازگشایی ۶۵ محور روستایی اقدام کردند.

خسارت به بیش از ۵۰۰ هکتار باغ و مزرعه کشاورزی استان

جواد نظری، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی نیز درباره خسارت‌های برآورده شده سیل اخیر در استان اظهار کرد: براساس آمار اعلام‌شده از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط بالغ‌بر ۵۰۰ هکتار زمین کشاورزی شامل باغ و کشتزارهای استان دچار خسارت ناشی از شدند.

وی این میزان خسارت را شامل ۲۶۰ هکتار مزرعه دیم و آبی اعلام کرد و گفت: ۲۵۰ هکتار از باغات استان نیز براثر سیلاب و بارندگی‌های شدید دچار خسارت شدند.

نظری، آب‌گرفتگی و خسارت به ۵۵ واحد دامداری روستایی استان را بخش دیگر از آسیب‌های سیل هفته گذشته بیان کرد و افزود: ثبت ۵۰ مورد خسارت به بندها و سازه‌های آبخیزداری ازجمله دیگر نتایج وقوع سیل در استان بوده است.

سیل آمد، آب قطع شد!

اما شاید مهم‌ترین تأثیر سیل اخیر در خراسان شمالی همچون گذشته افت فشار در آب مصرفی و شرب مردم بجنورد بود، به‌نحوی‌که وقوع این پدیده از نخستین ساعات ورود سیلاب به حوزه آبریز سد شیرین دره خراسان شمالی اتفاق افتاد.

جریان سیلاب با گل‌آلود کردن آب سد شیرین دره، سبب خارج شدن آب این سد از مدار مصرف بجنورد شده و مرکزنشینان خراسان شمالی را با بی‌آبی و یا افت شدید آب مواجه کرد.  

رضا عطایی، معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی دراین‌باره گفت: ورود سیلاب از چهارشنبه‌شب هفته گذشته به سد شیرین دره و گل‌آلود شدن آب مخزن این سد، سبب شد تا این آب از جریان مصرف شهروندان بجنوردی خارج شود.

وی استفاده از ۲۷ حلقه چاه را به‌عنوان اقدام جایگزین فوری برای کاهش اثرات افت فشار آب در بجنورد بیان کرد و افزود: بخش زیادی از آب موردنیاز شهروندان بجنورد از سد شیرین دره تأمین می‌شود و باوجود استفاده از آب چاه‌ها، میزان تولید آب جوابگوی نیاز شهروندان مرکز استان نیست.

عطایی همچنین به اقدام برای برداشت آب از تاج سد نیز خبر داد و خاطرنشان کرد: دبی آب در این اقدام بالغ‌بر ۱۲۰ لیتر بر ثانیه است که نیاز شهروندان بجنوردی را پاسخگو نیست.

میزان مصرف آب در شهر بجنورد، روزانه ۷۰۰ لیتر بر ثانیه است که ۴۵۰ لیتر بر ثانیه از آب سد شیرین دره تأمین می‌شود.

شهر بجنورد، مرکز خراسان شمالی ۲۱۰ هزار نفر جمعیت دارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سیل خراسان شمالی کشاورزی آب خراسان شمالی سد شیرین دره هفته گذشته سیل اخیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۷۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت خسارت‌های توفان شب گذشته خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی  سرپرست اداره‌ کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی آخرین وضعیت خسارت‌های بر جای مانده از توفان شب گذشته در شهرهای خراسان رضوی را تشریح کرد.

سیدرضا عباسی نیشابوری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه شب گذشته در اکثر شهرستان‌ها وقوع توفان را داشتیم و خساراتی نیز بر جای گذاشت، افزود: عمده خسارت‌ها مربوط به سقوط چندین اصله درخت و شبکه برق شهرستان‌ها بود.

وی با اشاره به اینکه حجم خسارت‌ها در شهرستان‌های بردسکن، کاشمر، سبزوار، کوهسرخ، نیشابور، فیروزه، مشهد و رشتخوار مقداری بیشتر بود و به شبکه برق این مناطق خسارت‌هایی وارد شد، عنوان کرد: همچنین توفان با سرعت ۱۱۰ کیلومتر در ساعت سبزوار را در نوردید که براثر این حادثه در روستای ایزی بخش مرکزی این شهرستان حادثه ریزش سقف یک باب منزل مسکونی گزارش شد.

سرپرست اداره‌ کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: در این حادثه زن و شوهر و کودک خردسال ۲ ساله زیر آوار مانده بودند که با هماهنگی انجام شده توسط فرماندار شهرستان توسط نیروهای آتش‌نشانی نجات یافته و به بیمارستان منتقل شدند.

وی همچنین از تخریب بند خاکی در روستای بیجورد شهرستان بردسکن خبر داد و افزود: علاوه بر تخریب بند خاکی خسارت‌هایی هم به بخش کشاورزی شهرستان وارد شد که کارشناسان در حال جمع‌بندی هستند.

عباسی نیشابوری در ادامه با اشاره به سقوط ۱۲۸ اصله درخت در مشهد اذعان کرد: دیشب برق در برخی نواحی مشهد به دلیل افتادن اشیای خارجی از جمله ورق‌های فولادی ساختمان‌های نیمه‌تمام و شاخه درختان قطع شد که با حضور گروه‌های اتفاقات شرکت برق مشکل برطرف شد.

وی با بیان اینکه جمع‌بندی ارقام ریالی به چند روزی زمان نیاز دارد، عنوان کرد: الان وضعیت در تمامی شهرستان پایدار بوده و مشکل خاصی نداریم.

سرپرست اداره‌ کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی در ادامه با اعلام اینکه هشدارهای لازم برای شروع مجدد بارش‌ها از امشب تا ظهر جمعه صادر شده است، گفت: بنا بر پیش‌بینی سازمان هواشناسی خراسان رضوی حجم بارش‌ها قابل توجه خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه هشدارهای لازم به فرمانداران، معاونین، دبیران بحران و دستگاه‌های اجرایی عملیاتی در شهرستان‌ها داده شده است، خاطرنشان کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته در تمامی شهرستان‌های استان از امشب بارش خواهیم داشت اما حجم اصلی بارندگی‌ها از بامداد فردا تا ظهر جمعه خواهد بود.

عباسی نیشابوری افزود: بر اساس آنچه از سوی سازمان هواشناسی اعلام شده نواحی شمالی خراسان رضوی از جمله کلات، درگز، قوچان و سبزوار، جوین، جغتای، بجستان، گناباد و چناران بالای ۳۰ میلیمتر و شهرستان‌های فریمان، صالح‌آباد، زاوه، رشتخوار، مه‌ولات، خلیل‌آباد، تربت‌جام، کاشمر و خواف نیز بین ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر بارش را خواهند داشت.

وی با بیان اینکه برای تمامی شهرستان‌های خراسان رضوی هشدار سطح نارنجی صادر شده است، اذعان کرد: امکان دارد برای برخی مناطق بارش‌ها به گونه‌ای باشد که حتی هشدار سطح قرمز هم صادر شود.

سرپرست اداره‌ کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی از شهروندان خواست ضمن پرهیز از سفرهای غیرضروری به هیچ عنوان به مناطق کوهستانی نروند و از اتراق در بستر و حاشیه رودخانه‌ها به جد پرهیز کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیلاب به پنج شهر در خراسان رضوی خسارت زد
  • جاده‌های خراسان شمالی بارانی و لغزنده است
  • هشدار هواشناسی سطح نارنجی در خراسان شمالی صادر شد
  • آخرین وضعیت خسارت‌های توفان شب گذشته خراسان رضوی
  • رفع هشت نقطه پرحادثه در شبکه راه‌های خراسان شمالی
  • ببینید | طوفان شن وحشتناک با سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعتی در خراسان شمالی!
  • هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان شمالی
  • خسارت طوفان به تاسیسات برق شهرستان‌های خراسان رضوی
  • تجمع مردمی حمایت از اجرای طرح نور در مرکز خراسان شمالی
  • تخلیه دومین ملک مسکونی محل انباشت ضایعات و زباله توسط شهرداری بجنورد